Skip to content

Om dagiset

Här på Martins hunddagis har vi fem olika hundgrupper:
• Stora tikar
• Små tikar
• Stora kastrerade hanar
• Små kastrerade hanar
• Små okastrerade hanar
Hundarna som går hos oss är inskrivna på heltid, halvtid alternativt styckdagar.
Vi tar dock ej emot några nya okastrerade hanar mer, (undantag om man har planerat en kastrering när hunden är 6 månader) då kan man börja med sin 4 månaders okastrerade hanhund.

Inskolning

Vi i personalen och ni som ägare har rätt att säga upp platsen med omedelbar verkan om något inte stämmer. Vi tar emot hundar från fyra månader.

Lämningstider/hämtningstider

När hundarna lämnas mellan 06.30 – 09.30 ser varje ägare till att deras hund är ordentligt rastad. När våra fybenta vänner fått sitt, är det dags för oss i personalen att äta frukost.

Vaccinationer

Vi vill alltid se vaccinationsintyg för er hund. Detta är mycket viktigt, och vi tar inte emot någon hund vars ägare inte visat upp vaccinationsintyg. För att det ska gälla är det viktigt att det står DHPPI, och att DHP inte är äldre än 3 år, och PI eller KC inte äldre än 1 år.
Som redan befintlig kund är det upp till dig att uppdatera oss med kopia när ny vaccination gjorts. Har du inte möjlighet att kopiera, hjälper vi dig gärna.
DHPPI är vaccination mot valpsjuka, hepatit, parvovirusinfektion och parainfluensa. PI och KC är vaccination mot kennelhosta. Man kan alltså vaccinera med DHPPI var tredje år och bara fylla på med PI eller KC varje år.

Om dagiset
Om dagiset
Om dagiset

Semester/ersättning

Om er hund drabbas av t.ex. kennelhosta (vilket de kan göra trots att de är vaccinerade, då kennelhosta är ett samlingsnamn på flera olika sjukdomar) och ni väljer att ha er hund hemma utgår ingen ersättning. Likaså om ni har hunden hemma under er semester. Dagiset har öppet som vanligt och finns till er förfogan, och det fungerar som ett abonnemang.

Löptikar

Er tik är välkommen till oss under löpperioden, dock inte första gången de kommer till oss, det är viktigt att er hund får så bra start som möjligt, och får alltså inte börja hos oss under löpet. Normalt sett löper de 2-3 veckor, när den tiden gått är det oerhört önskvärt att du som ägare badar och schamponerar din hund ordentligt.

Försäkring

Vi ser helst att hunden ska vara försäkrad. Försäkringsinformation fyller ni i i vårat häfte ”Regler & Avtal” (skickas hem till er vid närmare kontakt).

Hundgrupper

På vårt dagis har vi inga burar. Hundarna är uppdelade i olika grupper, därav är det viktigt att din hund fungerar med andra hundar. Eftersom alla våra hundar umgås tillsammans och vi inte har några hundar separat, är det alltså ett godkännande från dig som ägare att din hund får umgås med andra hundar på detta sätt, när er hund lämnas hos oss.

Hundar vi tar emot:
Tikar
Kastrerade hanar

Hundar vi ej tar emot:
Okastrerade hanar

Daglig sysselsättning

Vi går inga promenader med dagishundarna, vi anser att det bättre att de får springa lösa på stora ytor, därav arrenderar vi en äng där vi släpper hundarna. Koppelpromenader kan alla ägare ge sina hundar, men alla har inte möjlighet att släppa dem på en stor inhängnad äng tillsammans med sina kompisar. Under vintern duger sofforna inomhus bra, och lite snöbollskastning och bus ute när det inte kyler för mycket. De får även springa på vår stora äng när vädret tilllåter. Detta är mycket populärt för både stora och små. När hundarna nu varit ute är de väldigt nöjda med att få komma in och vila i ett par timmar, för att sedan få komma ut en sväng till innan husse och matte kommer och hämtar dem. 

Om dagiset
Om dagiset
Om dagiset

Mat

Hundar under sju månader ger vi naturligtvis mat under dagen, då det vanligaste för dem är att äta tre gånger per dag. Vuxna hundar klarar sig med två gånger per dag, och det sker i deras hem.

Uppsägning av hund

Som hundägare ska du meddela oss på dagiset en månad innan du vill sluta. Väljer du ändå att säga upp platsen i mitten av månaden betalas inga pengar tillbaka. Vi i personalen har rätt att säga upp en hund med omedelbar verkan, om hunden i fråga orsakar bekymmer för oss i personalen eller de andra hundarna.

Öppettider

Dagiset öppnar 06.30, och har öppet fram till 09.30 för inlämning. Vi har utlämning från klockan 16:00-18:00 på måndag-torsdag och fredagar 14:00-18:00. Bor du som ägare längre än en mil bort, så kan du hämta från klockan 14.00. Vänligen respektera dessa tider, då våra hundar skulle bli oroliga om det hämtas hundar under hela dagen, alla hundar börjar nämligen vänta på sin ägare från den stunden att första hunden går hem. Naturligtvis  kan vi göra undantag vid enstaka tillfällen som t ex vid veterinärbesök eller läkarbesök.

Priser

Heltid 2.495:-/mån (upp till fem dagar per vecka)  Nytt pris from 1/11-23
Deltid 2.095:-/mån (upp till tre dagar per vecka)  Nytt pris from 1/11-23
Styckdagar 270:-/dag  Nytt pris from 1/11-23